perjantai 7. maaliskuuta 2014

Synttäri valmisteluja

Huomenta...
Meidän pikkuherra täytti eilen neljä vuotta. Sunnuntaina olisi tarkoitus pitää juhlat. Nyt onkin ollut itselleni hieman haastavaa kaikki järjestelyt. Leipomisen olen onneksi ajoissa aloittanut ja pakastanut suurenosan. Toissa päivänä mummmin kanssa leivottiin vielä muffinsseja ja tuulihattuja. Eilen käytiin hoitamassa kauppa-asiat, niin niistä ei tarvitse enään huolehtia.
 Mulla on liikkuminen aika hankalaa ja hidasta. Pakko päästä makuulle aina välillä. Hirvittää ihan että, koska tämä pikkuinen päättää tulla tähän maailmaan <3 Toivottavasti ei aivan vielä, viikkoja on nyt vasta  33+3.
Sain vihdoin kaivettua vauvan vaatteet esille ja ensimmäinen koneellinen on pesty. Olin ajatellut, että ihana kun äitiysloma alkaa ja sitten on aikaa rauhassa laittaa kaikki valmiiksi. Nyt ei olekkaan niin helppoa, kun kaikki täytyy tehdä pienissä erissä. Kyykkiminen ja kaikki pienikin nostelu on hankalaa. Seisoa ei jaksa kauon, eikä istuminenkaan tunnu kovin hyvältä. Hirveä olla, kun on tottunut kokajan tekemään ja varsinkin kun tietää että tekemistä olis, niin sitten ei kertakaikkiaan pysty.

Tänään täytyy tehdä kakkupohja ainakin valmiiksi ja muutenkin kaikki mitä vähänkin pystyy, ettei kaikki jää huomiselle. Onneksi veljen "vaimo" lupasi tulla tekemään voileipäkakun kaveriksi ja äiti tekee juustokakun. Mulle jää täytekakku ja koristelut :)
Tänä vuonna meillä on teemana vihreä...Tarkoitus olisi, että jokaiseen leivokseen ja kakkuun tulisi jotain vihreää. 

Tein myös näitä synttäreitä varten tälläisen lippuviirin, jossa myöskin on päävärinä vihreä :)
Tän kevään ehdoton väri on kyllä veden sininen. Vai mikä tää nyt on...Pentikiltä löytyi ihanat kynttilät koristamaan keittiön pöytää. Ja ainahan täytyy olla piristys värinä jotain vaalean punaista :) Cittarista täytyikin ostaa muutama tulppaani kimppu piristykseksi. 

Nyt täytykin alkaa askartelemaan kakun koristetita :) Ja meidän pienelle traktori fanillehan täytyy tietenkin tehdä, jotain traktoreihin liittyvää.

                    Marja

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä synttärivalmiseluihin sinulle! :) Täällä juuri sama tilanne niinkuin kuvailit oloasi/vointiasi..Viikkoja nyt 30+5. Pojan synttäreitä vietetäänkin sunnuntaina. :) 2-vuotissynttäreistä ajattelin päästä mahd. helposti juurikin tämän raskauden vaivojen vuoksi. Tilasin ystävältä täytekakun, pikkusiskon palkkasin siivoaamaan, mies tilasi voileipäkakun. Ja itse leivon ainoastaan mutakakkua ja koristelut hoidan. Syömistenkin suhteen mennään siis suppeammalla linjalla kuin normaalisti. Mutta uskon,että ne herkut silti riittää! ;) Paljon onnea sinne neljävuotiaalle ja toivottavasti vauveli pysyy siellä vielä mahassa. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Ei se ole enään sama kantaa kolmatta lasta, kun ensimmäisen raskausaika ei tuntunut juuri missään. Toivotaan tosiaankin, että nämä tulokkaat vielä muutamia viikkoja jaksaisivat pysytellä sisällä. Nyt ei auta kun yrittää ottaa rauhallisesti. Ja onnea sinne teillekkin 2 vuotiaalle <3

    VastaaPoista